Veelgestelde vragen

In onderstaand overzicht vindt u de vragen die wij met grote regelmaat krijgen gesteld.

Bij De Jong Sloepverhuur kun je een sloep huren zonder vaarbewijs. Dit komt doordat onze sloepen niet langer zijn dan 14,99 meter en niet harder varen dan 20 km per uur

Bij De Jong Sloepverhuur moet je minimaal 18 jaar zijn om een sloep te huren

Een sloep is een klein bootje / open bootje welke in de meeste gevallen van polyster gemaakt zijn en voorzien zijn van een kabalaring (kabel van touw). Bij De Jong Sloepverhuur zijn alleen de Elhela en Langweerder Sloep van polyster.

Ja, al onze sloepen zijn voorzien van een kap / buiskap waardoor er schaduw gecreëerd kan worden of tijdens het varen heerlijk uit de wind kunt gaan zitten.

Indien er slecht weer wordt voorspeld (hevige regen en/of harde wind), heb je de mogelijkheid om tot 7 dagen voor aanvang van de huurperiode de reservering kosteloos verzetten naar een nieuwe beschikbare datum. Indien je wilt annuleren binnen de 7 dagen voor aanvang hanteren wij een 25% regeling. Dit houdt in dat wij 25% van het boekingsbedrag restitueren. LETOP:: Dit kan alleen voor een reservering van één dag. Bij meerdaagse reserveringen kan er geen aanspraak gemaakt worden op deze regeling.

±Om administratieve redenen kunt u bij ons geen telefonische reservering doen. Om zeker te zijn dat u kunt varen dient u online uw reservering te maken via de website.